London

London

A mintegy 1600 négyzetkilométeren elterülő London Anglia és az Egyesült Királyság fővárosa, és mintegy 12-14 millió lakosnak szolgál otthonául (agglomerációval együtt). Az egyik vezető globális városnak számít, amely nemcsak az Egyesült Királyság, hanem a világ egyik legfontosabb kereskedelmi, oktatási, kutatási és fejlesztési központja is.

London kiemelkedő turisztikai desztinációnak számít, évente 27 millió turista keresi fel, és amellett, hogy közlekedési szempontból is az egyik legfontosabb világváros, New York mellett a másik nagy pénzügyi központ.

A metropolisz számos rekord birtokosa: a legtöbb egyetemmel rendelkező város Európában, a világ legforgalmasabb repülőtere (Heathrow), a legmagasabb ingatlanárak, valamint egy időben a legnépesebb település volt (1831 és 1925 között).

Az ide látogató turisták számos világörökségi helyszín közül válogathatnak: a Westminster-palota és a Westminsteri apátság, a Buckingham-palota, a London Eye, a Tower Bridge, a Trafalgar tér és a Bitish Museum mellett negyvennél is több színház, valamint galériák, könyvtárak és építmények várják a látogatókat. A közlekedésről az egyik legnagyobb kiterjedésű metróhálózat gondoskodik.

A város történelme és alapítása a római korig nyúlik vissza, és az eltelt mintegy bő kétezer év során gazdag történelmet tudhat maga mögött. London éghajlata mérsékelt övi, emiatt a nyár meleg, a tél pedig hűvös, és napi rendszerességgel lehet csapadékra számítani.

London repjegy

London repjegy

Ha olcsó London repjegyet szeretne keresni, nincs más dolga, mint a fenti keresőbe megadni, hogy mikor szeretne Londonba utazni. Repülőjegy keresőnk több száz légitársaság, beleértve az összes fapados ajánlatai között keres. A találati listát természetesen tovább tudja szűkíteni az igényei szerint.

Ha nincsenek konkrét elképzelései, csak olcsón szeretne Londonba repülőjáratot találni, rugalmas repülőjegy keresőt szeretne, nézze meg London repjegy árak oldalunkat, ahol rugalmas, felxibilis –tól, -ig adatok megadásával, vagy azok elhagyásával tud böngészni az olcsó Londonba repjegyek között.

London szállás

London szallas

Az olcsó repülőjegy mellé természetesen olcsó szállást is tudunk keresni Londonba. Ha a fenti keresőben, az „01 Mit keres?” szekcióban átvált Szállásra, egy olyan szálláskeresőben kereshet, amely több száz londoni hotelt, panziót, hostelt apartmant tartalmaz.

A megadott kritériumoknak megfelelően a találati lista új ablakban fog megnyílni, ahol tovább szűrhet a londoni szállások között. Megadhat árkategóriát, szállás típust, osztályba sorolást, a szállás által nyújtott szolgáltatások alapján is szűkíthet, de a vendégek értékelései alapján is szűkíthet.